Inskickat del två av tre

 
 

Del två i serien med inskickad musik. Från jazz, till hiphop, till electro. Ni hittar alla låtarna i spellistan längst ner.

1. Amvon Music Production – ”Livet”


En stilren popsingel med jazzhjärta. ”Livet” är en härligt finstämd låt – en elegant aftonmusik. Stöpt i det patenterat svenska vemodet så finns ändå något upplyftande i Amvons musik. Det är svart och vitt, men också utsmyckat med svängande blåssektioner och lekfulla melodier.

2. Ilugdin Trio – ”My Story”

Spasiba! Ilugdin Trio är en bubblande jazztrio från Ryssland. Deras senaste släpp ”My Story” är ett drömskt och inåtblickande album. Det finns en definitiv Esbjörn Svensson-inspiration, och det ger förstås ett stort plus i min bok. Låten som jag lagt in på listan, ”Case”, är studsig, mjuk och spännande rakt igenom sina dryga nio minuter.

3. The Moore – ”Sir Roger Moore’s summer chill out”


Låten tar sig på ungefär lika stort allvar som titeln antyder – knappt något alls. Det är en befriande opretentiös dos somrig electro. Luftig och enkel. Fans av 90-talselectro kommer definitivt att känna sig hemma. Det är obesvärad och okomplicerad ligga-vid-poolen-musik.

4. ERA LUX – ”Nobody’s Master Nobody’s Slave”


ERA LUX är en Piteåbaserad elektronisk duo. Deras senaste singel låter som en framtidsvision från 1980 – med dramatiskt sång och dånande syntar. Tjockt och dansant och retrofuturistiskt.

5. Naomi Runa – ”Som du är (Sacred union)”


Långt ifrån den hiphop som vanligtvis florerar på Street66. Naomi Runas musik är sprituell, svävande, jazzig, trippy, känslosam och sexuellt laddad. Hennes halvt pratade/sjungna flow har en nästan meditativ kvalitet. Ungefär så här jag tänker mig att att en New Age-variant på ”Let’s Talk About Sex” skulle låta.

6. Animal Kix – ”Darkland(s)”


Senaste singeln från mannen bakom monikern Animal Kix (Mikael Jakobsson) är en shoegazigt utsmetad låt. Glittrig, med dubblade sångmelodier och sirapssega gitarrer.